Zacusca de crap ca la Ibăneasa
Ibăneasa alături de Știubeni și Negreni - o aglomerare de moșii boierești atestate de Alexandru cel Bun și Stefan cel Mare ca apoi să compună și patrimoniul Mănăstirii Putna și a unor vechi familii boierești. Aceste localități includ, înca de la atestare, și o serie de iazuri care sunt organizate în actuala ferma piscicolă Ibăneasa, a cărui principală activitate este axată pe creșterea crapului alături de alte specii de pește, pescuit recreativ și turism rural.
Ferma piscicolă, ce se întinde pe aproape 115 Ha de luciu de apă, este amplasată în zona protejată Natura 2000 - arie acvifaunistică de interes european, crapul fiind crescut în sistem extensiv și furajat doar cu cereale după rețete proprii. Nu are grăsime și este dulce. Zacusca de crap cu legume nu este decât un ghiveci gustos care poate fi servit ca aperitiv sau fel principal. Rețeta este preluată de la bătrânii satului care o știu de la curțile boierești unde peștele era la mare căutare și consum.
Ingrediente: crap furajat natural (50%), ardei kapia, ceapă, morcov, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, dafin.
Gramaj: 330 gr.
Produse de catre Navodul Star, companie din grupul ECOLAND, specializata in acvacultura traditionala.
Aurel Iancu,
Am comandat 5 borcane. Sunt foarte placut surprins sa gasesc o zcusca atat de buna, online. De obicei mai gasesc zacusca de peste, foarte buna, dar in bacaniile din oras. Merci :)
RaspundeA fost util acest review?
Ecoland,
:) Va multumim. Va mai asteptam cu o noua comanda!
A fost util acest review?